Nyheter

Tre norske prosjekter nominert

Shortlisten til Mies van der Rohe Award 2017 var på 355 prosjekter. Nå er den redusert til 40 og tre norske prosjekter er fremdeles med.


Til venstre bydelsprosjektet Moholt 50I50 i Trondheim av MDH arkitekter Arkitekter. Oppe til høyre: Feriehus på Sildegarnsholmen, Remøy, av Knut Hjeltnes AS Sivilarkitekter MNAL. Nede til høyre: Eldhusøya turistveiprosjekt på Averøy av Ghilardi+Hellsten. Fotos: Ivan Brody, Knut Hjeltnes og Roland Halbe

I forrige runde sto 355 prosjekter på listen, blant dem 13 norske. I midten av februar vil listen reduseres ytterligere. Da skal fem prosjekter plukkes ut til finalerunden. Den 26. mai vil juryen avslutte sitt arbeid og annonsere vinneren. 


Prisen vil bli delt ut i Barcelonapaviljongen som er tegnet av Ludwig Mies van der Rohe. De fem utvalgte finaleprosjektene vil bli presentere på en utstilling og en katalog.

 

Hytte, turistvei og bydelsprosjekt 

Blant de 40 nominerte på listen er det nå tre norske prosjekter som vil konkurrere om prisen. Feriehus på Sildegarnsholmen i Remøy av Knut Hjeltnes AS Sivilarkitekter MNAL, Eldhusøya turistvegprosjekt på Averøy av Ghilardi+Hellsten samt bydelsprosjektet Moholt 50I50 i Trondheim av MDH arkitekter.

 

Se oversikten over de 40 nomiminerte prosjektene.