Nyheter

Tror på sykkelutopi i Oslo

Syklistenes Jan Gehl, Steven Fleming, skal vise hvordan sykkelfantasier kan virkeliggjøres, når han gjester Rådhuset kommende fredag.


Steven Fleming med sykkel i Oslo.
«Sykkelvennlig arbeidsplass - lansering av sertifiseringsordning»

Tid: fredag 13:00-15:00

Dato: 7. april

Sted: Oslo Rådhus 

Arrangementet er gratis og åpent. Påmelding på Futurebuilts nettsider.

Før du legger ut på langkjøring til påskefjellet, så tråkk innom Rådhuset og lær om hvordan bilen kan utraderes. Fleming gir bud på en utopi der sykkelen trumfer bilen både på komfort og hastighet.

 

Futurbuilt har Syklistenes landsforening har invitert sykkelguruen, og partner i nederlandske «Cycle space Amsterdam» Steven Fleming til lanseringen av sertifiseringsordningen «Sykkelvennlig arbeidsplass».

Fleming er trekkplasteret og i sitt foredrag skal han ta publikum med i fantasiens verden, til syklistenes drømmeland Velotopia. Her kan man sykle fra stua til kontoret under tak og til og med uten å bremse! I drømmen har man ikke en gang svettepærler på overleppa etter å ha sust gjennom byen.

 

I sin kommende bok «Velotopia» har Fleming gjort modellanalyser som antyder at dersom man bygger en by fra grunnen av med sykkelen som grunnprinsipp, så oppnår man raskere jobbreiser enn i virkelighetens Fort Worth i Dallas, USA. Byen har et imponerende stort, urbant nett av motorveier, ofte brukt som argument for å bygge mer urban motorvei andre steder, ifølge introduksjonen.

 

Flemming vil i foredraget vise hvor i Oslo og hvordan hans ideer om Velotopia kan realiseres, og hvordan et sertifiseringssystem for sykkelvennlige arbeidsplasser kan være et betydelig redskap for å vinne tilbake noe av den tiden som per i dag går med til pendling.

 

Fleming har også skrevet boken «Cycle-Space: Architecture and Urban Design in the Age of the Bicycle». Her ser du programmet for Futurebuilt-arrangementet.