Nyhet

Tverrfaglig fornyelse for bussterminal

Oslo bussterminal skal pusses opp for 60 millioner kroner. Løsningsforslaget fra tegn_3 og teamet deres ble presentert denne uka.


Interiørskisse til det arkitekt og designer kaller «den nye merkevaren Oslo bussterminal». Illustrasjon: tegn_3

I en pressemelding fra ÅF Norge heter det at Oslo Bussterminal nå skal bli «en moderne, trygg og attraktiv bussterminal. »

I motsetning til i dag, ifølge Jeff Forbes i tegn_3:

– Oslo bussterminal har ikke et godt renommé i dag, og for mange er det et sted man helst unngår om man kan, sier Forbes, som er byplanlegger og arkitekt.

– Satt veldig på spissen hjelper det ikke da å bare male noen vegger, selv om arkitekturen selvfølgelig er viktig, sier arkitekten i et intervju gjengitt i pressemeldingen.  

Det er Akershus Kollektivterminaler FKF som er byggherre for den omfattende tranformasjonsoppgaven som ble gitt til arkitektkontoret tegn_3 og designerne i Designit, i tillegg til ÅF Lighting, Rambøll og Asplan Viak.

Skal bli annerledes

tegn_3 mener det er store muligheter for å løfte hele området rundt bygget.

Oppdraget de fikk bestod i ansvar for prosjektledelse, arkitektur og urban design.  At Designit er med på laget, gjorde det mulig for teamet å blande fagområdene arkitektur, tjenestedesign og merkevarebygging.

– En merkevare med identitet

Målsetningen har vært å forme terminalen til «en merkevare», sier Francesco Volpi, Senior Brand Designer i Designit i pressemeldingen.

– Det har vært viktig for oss å forme Oslo bussterminal som en merkevare som snakker til folk som mennesker, og ivaretar deres reelle behov. Og ikke bare som nok en busstasjon. Målet har vært å skape en unik merkevare som snakker til folk som mennesker, og ivaretar deres reelle behov. En merkevare med konsekvent tilstedeværelse i både arkitektur, visuell identitet, kommunikasjon, interiørdesign og tjenester, sier Volpi.

Oslo Bussterminal er den tredje største transportterminalen i Norge, med 50 000 reisende og over 1350 såkalte «bussbevegelser» per dag.