Arkitekturpriser

Ulsholtveien 31 fikk prisen for Årets trebyggeri

Haugen/Zohar Arkitekter mottok pris under Byggedagene. «Boligprosjekt på Furuset byr på grensesprengende og innovative løsninger på energi- og trebruk,» skriver juryen.

Prisdrysset fortsetter for prosjektet Ulsholtveien 31 på Furuset, et av de største boligprosjektene i massivtre som er realisert i Norge Foto: Are Carlsen

Under Byggfagene på Oslo Plaza i går mottok blant andre Haugen/Zohar Arkitekter prisen for årets trebyggeri. Boligprosjekt Ulsholtveien 31 på Furuset er et av de største boligprosjektene i massivtre som er realisert i Norge, og i en pressemelding skriver Treteknisk, som sammen med TreFokus og Byggeindustrien deler ut prisen, at «Prosjektet viser gjennom innovative løsninger at det lar seg gjøre å bygge rimelige boliger i massivtre kombinert med god arkitektur og høye miljøambisjoner.»

Ulsholtveien 31 består av 27 leiligheter fordelt på to tre-etasjers blokker, og byggene er basert på et industrialisert byggesystem i massivtre. Videre skriver juryen at «boligene fremstår som robuste og med godt innemiljø og flotte fellesarealer både inni, men ikke minst ute.»

Lykkelige trebyggere: Fra venstre Anders Oppen (CM Prosjekt), Lars-Erik Nordby (Stiftelsen Betanien), Dan Zohar (Haugen/Zohar Arkitekter) og Knut Hansen (CM Prosjekt) Foto: Knut Werner Lindeberg Alsèn

Grensesprengende og innovative løsninger

Juryen har blant annet lagt vekt på grensesprengende og innovative løsninger på energi- og trebruk, omfattende trebruk med fokus på variert bruk av tre, innovativ prosess knyttet til utvikling av prosjektet, industrialiserte og effektive løsninger. robuste løsninger i forhold til bruk og levetid og økonomisk effektive løsninger. Daglig leder i Trefokus, Aasmund Bunkholt sier i pressemeldingen at juryen har hatt en krevende jobb:

– Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker nå for hvert år, og svært mange av dem hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyd med de tre kandidatene som er nominert, de viser bredden og kvaliteten vi nå ser i bruk av tre i byggeri.

Det unge Oslo-baserte arkitektfirmaet Haugen/Zohar Arkitekter vant arkitekt- og design-konkurransen for U21 høsten 2013, og prosjektet er en del av forbilde-programmet FutureBuilt. I fjor høst mottok de også Arkitekturprisen, som deles ut av NAL/NIL/NLA.