Arrangementer

Urban Future er i gang

– Oslo er liten nok til å teste ut løsninger, men stor nok til at løsningene kan skaleres opp til større byer, sa byrådsleder Raymond Johansen under åpningen av den globale Urban Future-konferansen i dag.


– Ingen er bedre enn byboere til å løse klimaproblemene, sa byrådsleder Raymond Johansen under åpningen av Urban Future global conference. Foto: Tove Lauluten

2500 deltakere fra hele verden er samlet i Oslo for den tre-dager lange konferansen. Blant tilhørerne på åpningsarrangementet i Folketeatret på Youngstorget var H.K.H. Kronprins Haakon, som, i tillegg til taler og små foredrag, kunne få med seg både poesi og dans.

Konferansen foregår på en rekke arenaer, fra foredragssaler på Clarion Hotel The Hub, via Doga og Kulturkirken Jacob, til en lang rekke guidede turer i Oslo. Future Built er medarrangør av UFGC, som er det største arrangementet som finner sted i løpet av året der Oslo er Europeisk miljøhovedstad.

 Byrådsleder Raymond Johansen serverte en hyllest til «my city», og sa:

– Ingen er bedre enn byboere til å løse klimaproblemene.

Han understreket også at han ikke vil tilbake til en tid der bilen definerte byens utvikling.

 Det samme snakket Andrew Steer om i sin beskrivelse av urban utvikling de siste hundre år.

– Vi bestemte oss for å lage byer for en ny art: bilen, sa Steer, som leder World Resources Institute in Washington, DC.

Byer ble pannekaker, vi fikk «urban sprawl», og en samfunnsøkonomi som var ineffektiv.

–Byer som ble til før bilen, har en stor fordel i dag, sa Steer, som også er opptatt av at vi vet altfor lite om hvordan endringer skjer, og blir del av det han omtalte som «the ambition loop».

 I en pressemelding sier Gerald Babel-Sutter, grunnlegger og administrerende direktør i UFGC, følgende:

 – Visjonen bak Urban Future er å samle de mest innovative og fremtidsrettede personene for å diskutere hvordan byene våre kan bli enda bedre steder å bo i – for oss og for fremtidige generasjoner. Ved å lytte til disse og dele deres ideer kan vi starte å handle, for det haster, sier Babel-Sutter.

Ordfører Marianne Borgen, grunnlegger av UFGC Gerald Babel-Sutter, Birgit Rusten fra konferansens samarbeidspartner FutureBuilt og H.K.H. Kronprins Haakon deltok på åpningen av Urban Future Global Conference på Folketeateret i Oslo i dag. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien.