Nyheter

Utmerkelse til nordnorsk modernisme

A3 Arkitektkontor vant Nordnorsk arkitekturpris 2011 for Lofoten kulturhus og Thon hotell.


Lofoten kulturhus og Thon hotell i Svolvær bidrar ifølge juren til Vågan kommunes satsing på å lage et nytt urbant senter i merkevaren Lofoten. Foto: A3 Arkitektkontor

– Prisen er en markedsfører av moderne arkitektur i en region hvor debatten om denne byggemåten har gått friskt i mediene, sier arkitekt Viggo Ditlefsen.?

 

Han har vært faglig ansvarlig hos A3 Arkitektkontor for prosjekteringen av Lofoten kulturhus og Thon hotell i Svolvær som 27. mai ble overrakt Nordnorsk arkitekturpris for 2011, en utmerkelse som arkitekten deler med byggherren Thon-gruppen og Vågan kommune.

 

– En slik heder vil bli lagt merke til av andre aktører innenfor byggebransjen i vårt nedslagsfelt, derfor er den viktig for oss som prosjekterende arkitekter, understreker Ditlefsen. – For det er jo et faktum at enkelte ønsker seg en mer rorbu-aktig stil her nordpå, så det er fint for samtidsarkitekturen å få denne oppmerksomheten.

 

I godt selskap

I en pressemelding fra juryen heter det at prismottakeren er et arkitektkontor fra landsdelen som har holdt et høyt nivå på sin produksjon siden det ble etablert i 1975. Med base på Finnsnes og i Harstad har kontoret hatt store oppgaver fra Forus ved Stavanger i sør til Longyearbyen på Svalbard i nord.

 

«De har hatt et konsekvent moderne formspråk i det de har gjort. En dyktig materialbruk og en velutviklet sans for detaljering og proporsjoner har preget prosjektene fra dette kontoret så lenge det har eksistert», forklares det videre i juryuttalelsen.

 

Prisen deles ut av Nord-Norges Arkitektforening som også ga den til A3 Arkitekter i 1993, den gang for Tømmervik kirke i Sørreisa.

 

– Vi føler at vi er i godt selskap, for i fjor var det Steven Holl som mottok prisen for Hamsunsenteret i Hamarøy, avslutter Viggo Ditlevsen.