Arrangementer

Veneziabiennalen korona-utsettes

Verdens viktigste arkitekturfestival varsler utsettelse til august. Arbeidet med den nordiske paviljongen fortsetter som vanlig, ifølge Nasjonalmuseet.


På grunn av Corona-viruset, utsettes starten av verdens viktigste arkitekturfestival, Veneziabiennalen. Sluttdatoen 29. november er den samme. Foto: Annar Bjørgli, Nasjonalmuseet

– Vi har fått beskjed fra biennalen om at åpningen er utsatt til slutten av august. Vi fortsetter med prosjektet til den nordiske paviljongen som planlagt, men med utsatt start, sier Martin Braathen, seniorkurator ved Nasjonalmuseet og ansvarlig for årets utstilling i den nordiske paviljongen.

Veneziabiennalen varslet i en pressemelding i går at biennalen er utsatt fra 23. mai til 29. august. Slutt datoen er fortsatt 29. november.

Kvaliteten står på spill

Utsettelsen er en konsekvens av koronavirusets spredning og iverksettes som resultat forebyggende tiltak i et økende antall land for å begrense folks mobilitet, skriver de. Disse reisebegrensingene påvirker forberedelsene til åpningen, hvor arkitekter og andre involverte kommer tilreisende fra over 60 land, fra alle kontinentene, skriver de videre.

«Situasjonen er også en risiko for gjennomføringen av utstillingen i sin helhet til den annonserte åpningsdatoen 23. mai, og setter dens kvalitet på spill. Videre vil en kort utsettelse kunne vise seg å være ineffektiv, tatt i betraktning kompleksiteten i organisasjonsapparatet, antallet og viktigheten av personene som er involvert og det antatte fraværet av mange av dem», står det i pressemeldingen fra Veneziabiennalen.