Nyhet

Vil bygge høyest i vest

Dansk kommune har godkjent lokalplan om bygging av et 317 meter høyhus på Midtjylland. Det blir i så fall høyest i Vest-Europa.

Det foreløpige utkastet til «Bestseller Village & Tower» i den lille byen Brande på Midtjylland. Illustrasjon: Bestseller

Det er motehuset Bestseller og deres eier Anders Holch Povlsen som nå vil bygge det 317 meter høye huset, samt et tilhørende bygg på 75 meter, to på 50 meter og ett på 40 meter. I går vedtok altså byrådet i Ikast-Brande kommune å endre lokalplanene, slik at «Bestseller Village & Tower» antageligvis kan realiseres. 

«Der er en stolthed i byrådet. Det er en outstanding og once in a lifetime-mulighed,» uttalte borgemester Ib Boye Lauritsen (V) til en lokal tv-kanal i følge avisen Politiken.

Slår The Shard

Småbyen Brande ligger mellom byene Vejle og Herning, og huser fra før av Bestsellers hovedkontor. Rundt høyhuset planlegger selskapet å bygge en egen by med 60 butikker, boliger, hotell- og konferansesenter, kontorlokaler, caféer, restauranter, skoler, lekeplasser, sykkelstier og egen bensinstasjon. Arealet på prosjektet er 645.000 kvm, og med sine antatte 317 meter vil hovedbygningen utkonkurrere The Shard i London med ni meter som Vest-Europas høyeste hus.

Ikke langt unna

Prosjektleder i Bestseller, Anders Krogh, uttalte i følge Politiken at det fremdeles kan skje ting i forhold til det endelige prosjektet, men bekrefter til avisen Finans at «højden projekteret ikke er langt derfra.»

Bestseller eier merker som Jack & Jones, Only og Vero Moda og har mer enn 15 000 anstatte på verdensbasis.